dilluns, 4 de juliol de 2011

'Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me', Gerard Guix

Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me
Gerard Guix
Editorial Columna
1ª edició, febrer de 2011
Gènere: Novel·la
424 pàgines
ISBN 9788466413565


En Gerard i l’Anàstasia són una parella en crisi que es dirigeix a Suïssa amb un objectiu que el lector, de moment, no sap. A mesura que aquest viatge, físic i alhora emocional, avança, l’autor explica com es van conèixer i els motius que els han portat a aquesta crisi personal, creativa i de parella. Al mateix temps que narra la història de la singular parella, l’autor fa reflexions sobre la condició humana, la vida de parella, la rutina, les crisis, la paternitat, el dolor de la pèrdua...

La descripció de l’argument fa pensar en una novel·la clàssica, però Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me és una peça totalment inclassificable, que barreja intriga i reflexió, fantasia i la crua realitat, humor i llàgrimes per enganxar el lector durant més de quatre-centes pàgines.

Es nota que Gerard Guix és un gran coneixedor del món del cinema, tant per les continúes referències a pel·lícules mítiques com Esmorzar a Tiffany’s, My fair lady, Vertigo, L’apartament, Vacances a Roma... com pel seu estil narratiu. L'autor descriu les escenes protagonitzades per Gerard i Anastàsia amb tanta precisió i detall que aconsegueix que el lector les vegi en una pantalla gegant i les encadeni a un ritme perfecte, sense pressa però sense pausa, fins al desenllaç. També hi té un pes específic, per cert, la música que escolten els personatges, bandes sonores d’uns estats d’ànim al límit.

Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me està dividida en dues parts: en la primera el narrador és el Gerard i a la segona l’Anastàsia, de manera que podem conèixer el punt de vista dels dos personatges per completar la història, que, segons la meva opinió, quedaria coixa si només tingués veu un dels dos.

Marta Planes


_____________________________________________________

A F I N I T A T S


(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir les ressenyes)

1 comentari:

jomateixa ha dit...

sembla una bona proposta, la poso a la llista per aquest estiu.