divendres, 17 de juny de 2011

Guanya un lot de quatre llibres del nou segell 'Portàtil' (o, millor, guanya quatre lots)!

Portàtil, el nou segell de butxaca de literatura en català, format per set editorials independents (Bromera, Símbol, Meteora, Viena, Angle, Cossetània i Base), acaba d'enviar a llibreries els primers quinze títols de la col·lecció. Aquests llibres són les obres més venudes de cadascuna de les editorials i es poden comprar per un preu que va de 8 a 15 euros. Per celebrar aquest nou naixement, Llegir en cas d'incendi s'uneix amb L'illa dels llibres, 80 grams i El blog de Jordi Cervera per sortejar tot el catàleg. En cadascun dels blocs trobareu quatre títols de la col·lecció diferents (per tant, quatre lots de llibres per bloc). Per guanyar-los, heu de participar en el blog corresponent, però les respostes les trobareu en els altres tres blocs.

Els llibres que sorteja Llegir en cas d'incendi són els següents:


Els turmentats
John Connolly (Bromera/Portàtil)

Daniel Clay, prestigiós psiquiatre infan­til, va desaparèixer entre rumors insistents d’abusos sexuals als nens que atenia. Cinc anys després dels fets, quan ja l’han donat per mort, la seva filla Rebecca rep la visita inquietant d’algú que no creu la versió oficial: Frank Merrick, obsessionat per descobrir la veritat sobre la desaparició de la seva pròpia filla. Rebecca contracta el detectiu Charlie Parker per protegir-se de Merrick. En el curs de la investigació, obstaculitzada per persones interessades a silenciar els fets, Parker provocarà l’aparició de forces misterioses, uns éssers turmentats que ja no podrà aturar.

Dersú Uzalà: Pel país de l'Ussuri
Vladímir Arséniev (Símbol/Portàtil)

A principis del segle XX, l’explorador rus Vladímir Arséniev és enviat a la regió del riu Ussuri amb el propòsit d’elaborar la cartografia de la zona. Allà fa amistat amb un vell caçador de la taigà anomenat Dersú Uzalà que viu tot sol al bosc. El vell caçador els acompanya a l’expedició i la seva ajuda esdevindrà indispensable. Durant el viatge, explica al seu amic els secrets del seu poble, les rutes que van servir els animals, les tradicions i les creences dels indígenes de la taigà. Passen els anys i la vida al bosc és cada cop més difícil per Dersú.


Vint històries de la Barcelona americana
Hèctor Oliva (Base/Portàtil)

Héctor Oliva ens proposa un recorregut americà per Barcelona. Recull aquells detalls de la ciutat que tenen relació amb Amèrica, des d’Alaska a la Terra del Foc. I en aquest periple urbà, conformat per unes històries magistrals, amenes i farcides d'anècdotes, descobrirem edificis maçònics, una rèplica exacta de l’estàtua de la llibertat, l'origen guatemalenc de la Pedrera, les veritats i les mentides que s'amaguen al darrere del monument a Colom, i fins i tot el primer escàndol mediàtic de la història del Barça. Tot això explicat de manera tan vertiginosa que sovint no sabreu si esteu donant tombs pels carrerons del barri gòtic o bé buscant el rumb precís entre les illes del mar Carib.

Déu, cosmos, caos: Horitzons del diàleg entre ciència i religió
David Jou (Base/Portàtil)

El diàleg entre ciència i religió és una frontera del coneixement especialment activa en l'actualitat. En un temps en què l'avenç científic i tecnològic obre noves perspectives en la manera de percebre el món i la vida, les preguntes i les vivències de fons que són l'objecte de la religió adquireixen nous matisos i suposen nous reptes per al coneixement. Déu, cosmos, caos planteja algunes d'aquestes qüestions des de l'experiència d'un investigador científic que també és poeta i creient.Com guanyar-los? Respon a aquestes tres preguntes:

De quin gènere és el llibre Temps líquids, de Zygmunt Bauman? Resposta a través del blog de Jordi Cervera (clicka aquí).

Sobre quin barri de Barcelona parla el llibre de Ferran Aisa, publicat a Portàtil? La resposta al blog 80 grams (clicka aquí).

De quin color és l'exili del que parla Marta Pessarrodona al seu llibre? Resposta a L'illa dels llibres (clicka aquí)

Envieu les 3 respostes a info@llegirencasdincendi.com amb el vostre nom complet i el municipi des d'on escriviu. I recordeu que, de pas, podeu participar als concursos dels altres blogs!!!

Data límit: 30 de juny a les 20h