dissabte, 4 de juny de 2011

'El club dels perfectes', Carles Porta

El club dels perfectes: 7 dies de disciplina estètica en un hotel spa
Carles Porta
Edicions La Campana
1ª edició, novembre de 2010
Gènere: Narrativa / Humor
147 pàgines
ISBN: 9788496735545

Després de la publicació de Tor: tretze cases i tres morts, el reportatge novel·lat que tanta repercussió li va donar a Carles Porta, i a l'espera del resultat de la seva darrera incursió periodística sobre el cas de Fago, ara ens arriba una novel·la curta per alleugerir els nostres mals de cap amb una mica d'humor. Abans d'endinsar-nos en la lectura, ja ens trobem amb una advertència que ens dóna una pista del que esdevindrà la novel·la: “Aquest llibre està basat en personatges i fets reals, potser massa i tot. Els noms són inventats i, si algú s’hi reconeix, segur que s’ho prendrà amb una rialla.”

Narrat en primera persona, el propi Porta ens explica des de la seva experiència, com si fos un diari, el que es va trobant en una setmana de "disciplina estètica en un hotel spa", tal com indica el subtítol. Durant aquests set dies, i en companyia del seu oncle, que pesa 112 quilos, seran sotmesos a un estricta dieta composta de només sopes o cremes per dinar i sopar, i a tota mena de tractaments corporals, com ara pílings, massatges amb xocolata o algues, hidroteràpies (fins i tot, gimnàstica davant del mar), caminades, estiraments i, de pas, una hidroteràpia de colon. Tot això per perdre-hi uns quilets, encara que aquells que el veuen li diuen que no en necessita perdre, cosa que al seu oncle no l’hi diuen.

Segurament, tots hem volgut alguna vegada entrar en aquest club dels perfectes o potser ens hem sorprès davant de determinats tractaments d'embelliment pels que no estaríem disposats a passar (o, en algun cas desesperat, sí). Però el que és ben segur és que tot aquest recorregut estètic cap a la perfecció ens ha fet riure en moltes ocasions. I això és precisament el que es proposa Carles Porta amb aquesta novel·leta: fer passar una bona estona amb situacions desenfadades plenes d'humor i de reflexió. I és que, a fi de comptes, si et sobren uns quilets, però ets feliç, potser ja tens el teu estat de perfecció.

Salva G.

_____________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir les ressenyes)