diumenge, 22 de maig de 2011

'Viatge d’anada i tornada', Gerard Piqué

Viatge d’anada i tornada
Gerard Piqué
Edicions 62
1ª edició, abril de 2010
Gènere: Memòries / Esports
135 pàgines
ISBN: 9788429766325


Tot i que ja fa més d’un any que es va publicar aquest llibre de Gerard Piqué, és innegable que el jugador està més d'actualitat que mai, tant personal com professionalment. El llibre, com diu el títol, representa un viatge real d'anada i tornada: el que va fer Piqué quan va marxar a Anglaterra l'any 2004, després passant per Saragossa dos anys més tard i, finalment, la tornada a can Barça el 2008.

Tenint en compte que el jugador forma part d'un equip que cada any guanya títols, és fàcil pensar que el llibre necessitaria actualitzar-se, però el que ens ofereixen aquestes pàgines és el testimoni d'un home que, sent un nen, va tenir un somni i ara l'ha pogut convertir en realitat. Les seves paraules vénen precedides per dos pròlegs, un de Carles Puyol i un altre de Gabi Milito, amb qui ja va jugar al Saragossa, la qual cosa fa també d'aquest volum un petit homenatge a un dels cracks barcelonistes més estimats.

Aquestes memòries demostren la sensibilitat d'un jugador cap als seus companys i cap als entrenadors que ha tingut, però també cap a la seva família, des de l'àvia fins a la cosina Montserrat. Poc a poc coneixem la vida de Piqué, el Gerard, encara que, tot sigui dit, no ens dóna gaire informació sobre la seva vessant personal, sinó que prefereix centrar-se en temes esportius, cosa totalment legítima i poc sorprenent tenint en compte com està portant la seva relació amb la cantant Shakira (de qui al llibre, evidentment, no en parla perquè quan el va escriure, encara, potser, ni es coneixien personalment). Ara que arriba el bon temps i que aquesta temporada el Barça ha tornat a demostrar que és un dels millors equips del món, potser és una bona opció per llegir estirat a la platja les memòries d'un campió que encara té molt camí per recórrer.

Salva G.


_____________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)
Enlace


(Clicka sobre les portades per llegir les ressenyes)