dimecres, 13 d’abril de 2011

Un Saló del Còmic zombi més viu que mai


Exposicions, tallers, actuacions musicals, signatura d'autors, presentacions i molt més, del 14 al 17 d'abril


Manel Haro. Barcelona


Demà comença a Barcelona la vint-i-novena edició del Saló del Còmic amb més energia que mai i amb noves propostes per tots els amants del gènere. Des de demà i fins el diumenge, el pavelló 8 de Fira de Barcelona (situat a Montjuïc) posa a l'abast dels visitants una àmplia agenda de presentacions, signatures d'autors nacionals i internacionals i diverses activitats, com exposicions, tallers, actuacions musicals i conferències.

Entre les exposicions, destaquen la dedicada a Tarzán (amb versions que van des d'Edgard Rice Burroughs, el seu creador, fins a Harold Foster i Burne Hogarth), una altra sobre zombis o una mostra que repassa com el còmic ha reflectit el 23-F. A més, el Saló proposa un discurs d'interrelació entre el món del còmic i els videojocs, i per aquesta raó hi haurà un espai de jocs d'estratègia amb videojocs de Xbox 360 i Nintendo 3DS.


Els zombis tindran una presència més que destacada en aquesta edició del certamen, ja que demà, dijous, al Megacine del Magic de Badalona (municipi on s'aixecarà el Museu del Còmic, previst per 2014) hi haurà una videoconferència amb Robert Kirkman i una marató de la seva sèrie The Walking Dead. Divendres, al cinema Urgell de Barcelona també hi haurà una altra marató de pel·lícules sobre zombis.


El preu de l'entrada és de 6 euros, però presentant el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, hi ha un descompte de dos euros (amb cada entrada, un còmic gratis, fins esgotar existències). No us perdeu l'oportunitat de descobrir (o redescobrir) aquest món, perquè encara avui dia continua sent el gran desconegut i algunes propostes editorials són tan brutals com ho són les bones novel·les o les grans pel·lícules.

Algunes idees per llegir

Tota la informació a: www.ficomic.com