dijous, 21 d’abril de 2011

'Paraules d’amor: 101 declaracions apassionades', Víctor Amela i Roser Amills

Paraules d’amor: 101 declaracions apassionades
Víctor Amela i Roser Amills
Angle Editorial
1ª edició, març 2011
Gènere: Anecdotari
211 pàgines
ISBN: 9788415002550


Els periodistes Víctor Amela i Roser Amills uneixen forces per oferir-nos 101 declaracions d’amor. Per aconseguir-ho, es van posar en contacte amb 101 personalitats de diferents disciplines i els van demanar que els hi regalessin una reflexió sobre l’amor. L’única norma era la següent: “Fes el que vulguis, el que et vingui de gust, deixa’t anar i passa-t’ho bé”. I el resultat el trobem en gèneres ben diferents: relats, poemes, records autobiogràfics, fotografies, dibuixos o receptes de cuina. El factor comú entre totes aquestes participacions és que es tracten de vivències molt personals.

Probablement, a priori, el que més crida l’atenció del llibre són les persones que han decidit col·laborar desinteressadament en aquest tractat sobre l’amor, així que és pràcticament obligatori esmentar-ne algunes. Trobem, per exemple, escriptors com Ana Maria Matute, Albert Espinosa i David Castillo; cuiners com Santi Santamaria i Ferran Adrià; joiers com Rosa Tous i Enric Majoral; fotògrafs com Joan Fontcoberta; actors com Vicenta N’Dongo i Bruno Oro; grans periodistes com Luis del Olmo i Susanna Griso; cineastes com Bigas Luna i Isabel Coixet; músics com Gerard Quintana, Quimi Portet i Joan Manuel Serrat; i un llarg etcètera de professionals.

Com sabem, no n’hi ha una única manera d’estimar ni una única definició d’amor, així que en aquest llibre hi ha cabuda per reflexions sobre l’amor romàntic, el desig sexual, l’amor per la família o, fins i tot, pel desamor. Com sol passar amb els llibres corals, algunes de les participacions ens arribaran directament a l’ànima, mentre que amb altres no sentirem gaire afinitat (tot i que això dependrà del moment i del tipus de lector). Totes les manifestacions amoroses són inèdites i s’han elaborat expressament per l’ocasió, així que aquest pot ser un llibre ideal per regalar (o autorregalar-se) si ja sentiu l'amor o l'esteu buscant.

Patricia Tena


_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et pot interessar aquest altre)(Clicka sobre la portada per llegir la ressenya)