divendres, 8 d’abril de 2011

'Córrer o morir', Kilian Jornet

Córrer o morir
Kilian Jornet
Editorial Ara Llibres
1ª edición, març del 2011
Gènere: Esports / Memòries
192 pàgines
ISBN: 9788492907380


El títol del llibre ja ens manifesta l'esperit del protagonista. Kilian Jornet és un esportista fora de sèrie, un guanyador nat amb un esperit competitiu fora del comú, un personatge que aconsegueix superar les situacions més adverses de la competició. Des del dia que va néixer, va sentir l'amor per la natura, l'entorn que l'envoltava i l'esport. De petit vivia al refugi del Cap de Rec, del qual el seu pare era el guarda, i ja de petit li encantava estar pels boscos, les pistes d'esquí i els cims, properes al refugi. Vaja, que era un nen dels que no els hi agrada estar-se tancat a casa.

Ja de ben petit va començar a realitzar les seves primeres curses de muntanya i a mesura que han passat els anys s'ha convertit en un dels esportistes amb major palmarès en les seves disciplines i, de fet, en un dels personatges més rellevant en el món de l'esport (tot i que encara no té el reconeixement que es mereix). Amb només vint-i-tres anys ha guanyat dues vegades (2008 i 2009) la Ultra-Trail del Mont Blanc i ha estat campió mundial quatre vegades de skyrunning. Té el rècord de pujar i baixar més ràpid el Kilimanjaro i ha realitzat la Transpirenaica en vuit dies (800 km).

Amb aquest palmarès un pot pensar que estem parlant d'un superheroi, però Kilian és una persona normal tot i que amb una força mental impressionant, capaç de treure força d'on sembla que no n'hi ha, un esperit de lluita tenaç i un esportista admirat pels seus competidors. I és que el protagonista demostra que la nostra força mental és superior a la força que poden tenir les nostres cames quan es disputa una cursa. S'ha de tenir objectius, mentalitzar-se i perseverar perquè l'èxit tant personal com esportiu depèn principalment de la tenacitat amb què ho busquem. El llibre és, de pas, un crit perquè defensem la nostra naturalesa, un dels nostres béns més preuats. En definitiva, un volum que anima el nostre esperit i que ens estimula a sortir dels circuits urbans per gaudir fent esport en un entorn més natural. Mai està de més aprendre d'un fora de sèrie.

Félix O. P.


_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka a les portades per llegir les ressenyes)