dimarts, 4 de gener de 2011

'El primer dia de les nostres vides', Teresa Roig

El primer dia de les nostres vides
Teresa Roig
Editorial Proa
1ª edició, octubre de 2010
Gènere: Novel·la
151 pàgines
ISBN: 9788475881799


Daniel és un comptable d’uns cinquanta anys que troba a faltar l’home que era quan era feliç. La seva vida està marcada per la rutina, el dolor i la pèrdua. Un dilluns qualsevol, mentre espera el metro per anar a treballar a una feina que li aporta molts diners però poques satisfaccions personals, se n’adona que ha tocat fons i que ja no pot suportar-ho més. Per sort, enmig de la seva desesperació troba uns ulls tristos que el miren. L’Helena, una noia jove, comparteix la mateixa andana del metro i la mateixa mirada trista que ell. I, inexplicablement, els dos senten que sense saber ben bé com, es poden ajudar. Així que comencen a caminar, l’un al costat de l’altre, i s’expliquen les seves vides durant 24 hores.

Teresa Roig, autora de Pa amb xocolata, torna amb una altra història carregada d’emotivitat. L’addient títol del seu darrer llibre, El primer dia de les nostres vides, engloba tot l’encant d’aquesta obra. Ens trobem davant d’una novel·la de personatges on tota l’acció gira entorn dos únics protagonistes, en Daniel i l’Helena (tot i que els fantasmes d’altres estan molt presents en tota la història). En poc més de 100 pàgines, l’autora ofereix una història atractiva que té com a principal missatge recordar-nos que si no ens agrada la direcció que està prenent la nostra vida, sempre podem tornar a començar i posar el nostre comptador vital a zero.

Al llibre es tracten temes com els transtorns alimentaris o la bipolaritat, dues malalties molt relacionades amb la psique que poden marcar per sempre la vida d’una persona. Per sort, Roig no s’endinsa innecessàriament en la tristesa, sinó que, malgrat que les vivències que explica són molt dures, sempre sentim un cert aire d’optimisme que ens fa pensar que tot pot canviar cap a millor.

El primer dia de les nostres vides és una història de segones oportunitats i de les diferents formes d’amor que hi ha; aquí trobem l’amor sexual, l’amor paternal i l’amor propi. Potser cal reivindicar la importància d’aquest últim, ja que tenim la mania d’oblidar-lo per por a que ens titllin d’egoistes. En canvi, tal i com ens ensenyen en Daniel i l’Helena, perquè algú t’estimi, primer t’has d’estimar a tu mateix.

Patricia Tena


_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir les ressenyes)

4 comentaris:

Tania ha dit...

Jo ja me l'he demanat per Reis i estic segura que m'agradarà tan o més que "Pa amb xocolata"!

Mânes ha dit...

Ja estic pel final... Poètic i commovedor^^

Anònim ha dit...

Una emotiva història sobre amor i culpabilitat que posa la pell de gallina... Molt recomanable.

Artur

Anònim ha dit...

Doncs acaba de fer un canvi amb El Blog de Lola Pons, una comedia freaca però amb càrrega de profunditat.

A mi m'ha fet riure i sóc home (la novel.la sembla orientada a dones però no és del tot cert), però sobretot m'ha fet reflexionar.

Aquesta dona mereix ser més reconeguda del que és.