dilluns, 11 d’octubre de 2010

'No hi ha somnis impossibles', Carmen Julià

No hi ha somnis impossibles
Carmen Julià
Editorial: El Toll
1ª edició, setembre de 2010
Gènere: Novel·la
209 pàgines
ISBN: 9788461426874


Molts catalans van marxar a bord d’un vaixell cap a Amèrica a la recerca d’un somni. Alguns van aconseguir arribar-hi, però molts altres es van quedar pel camí o van haver de tornar a casa igual o pitjor que quan van marxar. No hi ha somnis impossibles, la novel·la de Carmen Julià (Mataró, 1965), ens explica mitjançant totes i cada una de les cartes que el protagonista del llibre envia a la seva dona, el seu periple fins a Buenos Aires, perseguint un somni que des del començament va sortir malament. El llibre està basat en fets i personatges reals i ens ajuda a comprendre molt bé el fenomen de la immigració.

No hi ha somnis impossibles
narra en veu de Manel, la persona que escriu cartes a la seva dona María que es queda amb els tres nens a Mataró, les frustracions, l’odi, els anhels i, en definitiva, la vida que es troba un mataroní en arribar a l’Argentina amb un somni sota el braç: aconseguir fer pastilles amb una màquina d’invenció pròpia que les fabrica amb una mica de capital argentí.

El llibre està estructurat en dues parts: en la primera podem llegir el diari que el Manel està escrivint quan està a bord del Satrústegui, el vaixell que l’ha de portar fins el seu somni; en la segona un reguitzell de cartes escrites a la seva dona ens donaran fe del seu curt però gratificant viatge a l’Argentina. En definitiva, un molt bon exercici literari, que esdevé una petita història del nostre poble, un record que no podem ni debem oblidar.

Salva G.

_______________________________________________________

A F I N I D A D E S

(Si te interesa este libro, quizá te interesen estos otros)(Clicka sobre las portadas para leer más)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un gran llibre. El recomano de forma convençuda, m'ha encantat