diumenge, 3 d’octubre de 2010

'L’art de saber estar sol', Francesc Torralba

L’art de saber estar sol
Francesc Torralba

Pagès Editors
1ª edició, 2009
Gènere: Sociologia / Filosofia moderna
159 pàgines
ISBN: 9788497798341


La solitud no sempre és una simple falta de companyia ni la comunicació reduïda al mínim; es pot estar sol tenint relacions a diari amb companyies diverses, o també quan s'està en una platja rodejat d’estiuejants que no et deixen posar la tovallola a la sorra. Pel contrari, pot no estar sol un indigent que dorm cada nit en un lloc diferent o tampoc el vigilant d’un far a una illa deserta.

Això és el que ens explica l'autor Francesc Torralba en aquest breu assaig, que ens ajuda a entendre les diverses formes de falta de companyia: els remeis per suportar una ruptura sentimental (la forma mes agressiva de soledat), la manera com es viu la companyia cibernètica a les noves xarxes socials, les reflexions de la literatura universal sobre aquesta condició, o com viu un malalt la seva solitud, tot i estar rodejat dels seus estimats.

Torralba s'encarrega de què el lector acabi el llibre sabent que la soledat no sempre és casual, sinó que pot ser escollida
, i que no sempre és perjudicial, sinó que també es pot convertir en una manera d'estar tranquil i còmode amb un mateix. Precisament, aquesta última raó és, segons l'autor, cada vegada més normal en la nostra societat actual on el temps té més valor i a vegades les persones senten la necessitat de desconnectar.

Aquest breu assaig és un estudi sobre tot el que envolta la soledat: com es supera, perquè podem arribar a ella, o quin paper té i ha tingut tant a la societat com a la història. Però que ningú es confongui que aquest no és un simple llibre d’autoajuda dirigit a persones solitàries que busquen fugir del seu estat a la desesperada, sinó que és un volum divulgatiu ple de filosofia que es llegeix ràpid i del que es poden aprendre unes quantes coses sobre la nostra societat i sobre l'ésser humà del segle XXI.

Xavier Borrell


_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir-ne més)