dimarts, 12 d’octubre de 2010

'Aquests catalans estan tocats del bolet!', Jordi Cantavella

Aquests catalans estan tocats del bolet!
Jordi Cantavella
Editorial Columna
1ª edició, agost del 2010
Gènere: Narrativa d'humor
159 pàgines
ISBN: 9788466412919

Aquests catalans estan tocats del bolet!
relata la història de Josep Lluís Sentís, àlies Pinetell, un jove més aviat solitari i gran aficionat als bolets, membre de la Penya Boletaire de Sants, barri on viu., que un dia fa una troballa impressionant. De fet, la millor troballa per un boletaire: un bosc primigeni encara no trepitjat per l'home. Amb els seus companys de la penya boletaire queden per anar d’excursió al bosc. Allà troben una espècie nova de bolet, d'un estrany color blau que, al ser ingerit, provoca certs canvis en l'excursió fins al punt de fer que a la novel·la hi hagi un gir cap a la ciència ficció.

Però com que l'autor és un home irònic, s'ha de dir que el llibre no és només una novel·la de bogeries; és també una crítica als barcelonins de ciutat que van a buscar bolets els caps de setmana (anomenats camacos, pixapins, camalluents o xandalls, entre d'altres). A més, la novel·la fa una ullada al passat català i a un possible futur catastròfic i terrorífic.

Es nota que Jordi Cantavella ha escrit aquest llibre, primer, per divertir-se ell i, segon i més important, per divertir a qui ho llegeixi. I això s'agraeix quan un busca una novel·la per passar una estona divertida. El bon humor que l'autor ha posat en aquesta aventura fa que se'ns quedi un somriure a la boca cada dos per tres.

Salva G._______________________________________________________
A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et pot interessar aquest altre)


(Clicka a la portada per llegir-ne més)