divendres, 10 de setembre de 2010

'Les hores soterrades / Las horas subterráneas', Delphine de Vigan

Les hores soterrades / Las horas subterráneas
Delphine de Vigan
Ediciones 62 / Suma de Letras

1ª edició, 2010
Gènere: Novel·la

232 pgs. / 400 pgs.
ISBN: 9788429766608 (català)
ISBN: 9788483651810
(castellà)

Les hores soterrades, de Delphine de Vigan, publicada en català per Edicions 62, i en castellà per Suma de Letras, narra les històries paral·leles de dos éssers solitaris i desgraciats en una ciutat hostil.

La Mathilde, vídua i mare de tres fills, pateix assetjament laboral. La feina que un dia la il·lusionava i la feia sentir valorada i útil, ara s’ha convertit en un infern. De sobte l'actitud del seu cap envers ella canvia: la ignora, la humilia, és víctima de mil i una suposicions i indirectes. Cada dia, el trajecte en metro fins a la feina se li fa més pesat. La seva situació no para d’empitjorar, però ella no fa res ni ningú fa res per ella. Davant d’aquest immobilisme, en Thibault es mou contínuament per la ciutat, d’urgència en urgència i d’embús en embús, però sense aconseguir desempallegar-se del pes de la soledat.

L’autora no cau en la temptació de fer trobar els dos personatges i permetre’ls que es consolin mútuament. Cadascú haurà de conviure amb la seva soledat i l’autora amb prou feines deixa oberta una porta a l’esperança. Una novel·la amarga, uns personatges tan propers i unes descripcions tan minucioses dels seus estats d’ànims que deixen el lector tocat.

Marta Planes


_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir-ne més)