dijous, 5 d’agost de 2010

'Les bruixes d'Arnes', David Martí

Les bruixes d'Arnes
David Martí Martínez

Edicions 62
1ª edició, 2010
Gènere: Novel·la
312 pàgines
ISBN: 9788429764505


Any 1533. Al petit poble d’Arnes, enmig de la bellesa imponent dels boscos i les muntanyes de Tortosa i Beseit, amb el riu Ebre al fons, la Maria, una jove forta i valenta, dóna a llum a la seva primera filla, la Lluna. Immensament feliç, l’àvia Magdalena, experta llevadora i ferma defensora dels poders benèfics de la natura, ha volgut donar la benvinguda a la seva néta amb una antiga pregària plena de força i saviesa. Però ha tingut un fatídic descuit: el vell mossèn ha escoltat les paraules i està disposat a arribar on sigui per acabar amb aquesta heretgia.

En créixer, la Lluna serà iniciada en la força dels elements de la natura per la Maria i per un text misteriós, el Llibre de les Essències, un compendi de tots els coneixements màgics i naturals que al llarg dels segles ha passat de generació en generació. Ara, però, mare i filla i tota la seva antiga saviesa corren perill. El fanatisme i la incomprensió s’ha estès per la regió i les acusacions de bruixeria s’apropen al poble. Com a dignes hereves del seu llinatge, a la Lluna i a la Maria els pertoca protegir aquest llibre secret i continuar la cadena, per molt que en la seva fugida a Barcelona corrin el risc d’acabar cremades a la foguera.

Aquesta primera novel·la de David Martí ens endinsa en el món de la màgia, la natura i totes les creences que han anat sobrevivint des de temps llunyans. Dones que han sabut fer servir els seus dons curatius per bé de la comunitat i a les que, malauradament, hom tatxava de bruixes, per l’únic fet de dominar la ciència quan a elles els hi era prohibit. Perseguides de molt a prop per figures de la Inquisició que, en nom de Déu, impartien la seva justícia, i per culpa de la qual, moltes eren torturades i acabaven a la foguera. Històries de llegendes, secrets inconfessables, tradicions primitives que anaven passant de generació en generació. Tot ubicat a la zona de la Terra Alta, al poble d’Arnes, i emmarcat en ple segle XVI.

Les aventures dels protagonistes ens porta a entendre millor totes aquestes llegendes que sempre hem escoltat i, de ben segur, tots aquells amants de l’esoterisme, de la màgia i de la natura gaudiran una bona estona llegint aquesta novel·la.

La lectura d’aquest llibre es converteix en una cursa vertiginosa fins arribar al desenllaç. Les pàgines són devorades a contra rellotge i, sense adonar-se’n, el lector assolirà el final en un moment. Amb una prosa fresca i fàcil d’entendre, i sense endinsar-se gaire en detalls, descobrim un llibre fàcil de llegir i que distrau fantàsticament al lector. Ara que estem en plenes vacances, aquesta novel·la és molt recomanable per tots aquells lectors que es reserven llibres especials per llegir-los en aquestes dates.

Rosa Mingorance_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir-ne més)