divendres, 30 de juliol de 2010

'Sota la pell', Llorenç Capdevila

Sota la pell
Llorenç Capdevila
Editorial Proa

1ª edició, abril del 2010
Gènere: Novel·la
197 pàgines
ISBN: 9788482569321


Llorenç Capdevila (Alpicat, 1969), autor de Serrallonga, l’últim bandoler (2006), ens torna a presentar una novel·la basada en una història real. En aquest cas tot comença amb l'aparició al diari El Punt, el dia 25 d'agost de 2005, d'un petit article signat per Tura Soler sobre la mort d'una prostituta i un ciutadà francès, brutalment assassinats, que encara que en principi res a veure tenien els dos casos, després va resultar que els dos morts tenien el mateix tatuatje: dues figures mig abraçades, amb el cabell negre i llarg. Dos éssers voluptuosos i sensuals.

Amb el rerefons de la novel·la negra, Capdevila intenta aclarir els fets que van portar a, suposadament, la màfia polonesa, a assassinar a Paula Galkiewick, prostituta que va deixar el seu país natal precisament fugint d'aquells mafiosos. Tot i que al principi la història està plena de casualitats, deixant alguns punts a l'atzar, a les següents pàgines ens adonem de què tan sols era una forma d'entrar al relat, barrejant la realitat, la història de la prostituta, amb la ficció, la novel·la en sí.

La novel·la proposa dues línies de temps completament diferenciades, a les que Capdevila entra i surt amb molta agilitat: una és la que té com a protagonista a Pau Perellós, l'intrèpid escriptor que intenta esbrinar on és Natasha, nom “artístic” de la prostituta, i la història en sí de la polonesa. Haig de dir que no sóc lector de novel·la negra, però admeto que Capdevila manté un bon ritme des del principi i tanca amb sorpresa final.

Salva G._______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir-ne més)

1 comentari:

Laura de Andrés ha dit...

El tinc a la tauleta de nit, a veure què tal, pinta bé.