dissabte, 12 de juny de 2010

'Els secrets del Barça', Lluís Canut

Els secrets del Barça: El que no t'han explicat mai del millor club del món
Lluís Canut
Editorial Columna
1ª edició, maig de 2010
Gènere: No ficció / Esports
184 pàgines
ISBN: 978-84-664-1266-7


A Els secrets del Barça (Columna) el periodista Lluís Canut ens revela alguns dels secrets del que Johan Cruyff va batejar com a "entorn del Barça". Quina intenció hi havia darrere la famosa entrevista al Gol a gol en què Josep Lluís Nuñez es va emocionar? Van ser realment caramboles les lligues del Dream Team? El Barça podria haver comprat la final de Sevilla contra l’Steaua? Un dels periodistes esportius més reconeguts de Catalunya toca aquests temes i molts altres com el segrest de Quini, la sortida de Ronaldinho i Eto’o, com va anar el retorn de Van Gaal i fins i tot ens mostra el famós tovalló sobre el qual es va signar el primer contracte de Leo Messi.

La lectura, amena i interessant, ajuda a entendre com funciona el món del futbol en general i sobretot l’univers blaugrana, que l’autor coneix molt bé gràcies a la seva experiència professional i a l’amistat amb diverses persones que formen part o han format part del club. Un emotiu repàs, a més, per l’educació sentimental dels que s’han fet grans amb el Barça des dels setanta fins ara.

Lluís Canut, el primer que va fer servir l’expressió Dream Team per referir-se al Barça de Cruyff, rememora també els darrers processos electorals i ens recorda que en cap de les eleccions que s’han celebrat fins ara ha guanyat mai el favorit.

Marta Planes

_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et poden interessar aquests altres)(Clicka sobre les portades per llegir-ne més)